Färgning

Vi älskar färg! Vi har ett brett sortiment av olika färgprodukter och märken. Eftersom att alla frisörer är anställda så har vi möjlighet att erbjuda dig som kund ett större utbud av färgen och märken. Detta är vi väldigt stola över! Vi kan därför erbjuda en större service och alltid anpassa färgen till det du vill ha samt kvaliteten på ditt hår. Vi jobbar bara med de bästa produkterna. Alltifrån hårfärg, toningar och nyanseringar – vi älskar att lära oss de senaste teknikerna såsom baylage och ombre med mera. När det gäller blekingar och slingor är det viktigt att använda rätt produkter som inte sliter för mycket på håret. Vi är alla väldigt intresserade av kemi och utbildar oss regelbundet på alla nyheter. Att värna om miljön är viktigt för oss så vi samarbetar därför bara med miljövänliga produkter och företag. Att ständigt utbilda oss inom färg och färgtekniker är viktigt för oss, vi håller oss därför alltid a`jour med de senaste trenderna.

På salong har vi flera olika produkter och skräddar syr alltid våra recept efter kundens hår. Köper du hem blekning från en vanlig affär är det oftast väldigt starka medel. Alla hår är olika och hår är ett organiskt material! Vi blandar olika styrkor och använder Olaplex för att skydda håret under behandling!

För att ge två exempel så är det förstås väldigt olika med en kund med utväxt och ett ”band” av tidigare blekning som inte blivit tillräckligt ljust och en kund som har en utväxt och en tidigare färg som blivit solblekt på en utlandsresa. När håret är blekt eller färgat har hårets struktur förändrats och man måste ta hänsyn till kvalitéer i håret. Man kan alltså inte bara lägga på nytt och förvänta sig att allt skall bli likadant. Om håret är blekt i omgångar kan håret lätt gå av i övergången där det tidigare varit blekt. Allt hår behöver heller inte gå av med en gång utan man kan tappa det allt eftersom. Oftast blandar vi två olika formler för att anpassa efter håret. På så sätt kan vi skapa en jämn färg och behålla håret utan skador.
  • Jag har länge önskat en fin pastellton på mitt hår, detta lyckades Saxée verkligen med. Jag är så nöjd!

    Lotta